Algemeen

Neboplus ziet haar medewerkers niet zomaar als ‘personeel’, maar als een van de grootste succesfactoren. En dat gaat niet alleen over deskundigheid, maar vooral ook over de wijze waarop er aandacht geschonken wordt en antwoord wordt gegeven op vragen.

Wij zijn ervan overtuigd dat vakkennis op zichzelf niet voldoende is. Het is de omgeving die bepaalt of die kennis tot haar recht komt. Daarom besteedt Neboplus veel aandacht aan de samenwerking, de werkdruk, een goede personele bezetting en een gezond werkklimaat.

Medewerkers van Neboplus zijn te herkennen aan hun ‘we lossen het samen op’-mentaliteit. We hechten veel waarde aan loyaliteit aan de bewoners en aan elkaar. Dát maakt het verschil tussen gewoon ‘personeelslid’ zijn of je persoonlijk verantwoordelijk voelen. De organisatiestructuur van Neboplus draagt daar zeker aan bij. De zorgteams hebben ieder een eigen vaste afdeling met hierbinnen goede samenwerking.
De teamcoördinatoren werken zelf ook mee. Van elke collega wordt gevraagd bij te dragen aan het team. Neboplus stimuleert verder kwaliteit en ondernemerschap: dit werkklimaat heeft een groot positief effect op een prettige werkomgeving. Dit is vervolgens ook weer terug te zien in een laag ziekteverzuim. Daarnaast verloopt het invullen van vacatures zonder veel moeite. Neboplus kiest er bewust voor om geen uitzendkrachten in te zetten.

Arbeidsvoorwaarden en een veilige, gezonde werkplek

Natuurlijk werken we volgens de CAO-VVT, maar ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld. Denk hierbij aan bedrijfsfitness, een personeelscommissie, een eigen budget voor behoud van een goede gezondheid, opleidingsmogelijkheden, een collectieve ziektekostenverzekering plus een goede pensioenopbouw.
Een groot deel van onze medewerkers is parttime in dienst. Op die manier is werk en privé op een goede manier te combineren. Er is ruimte om je eigen ideale basisrooster samen te stellen en met je team gezamenlijk te kijken hoe je het werk inricht.

Neboplus heeft ergocoaches en een preventiemedewerker aangesteld, die bijdragen aan een veilige werkomgeving. Dat betreft zowel de fysieke veiligheid (fysieke belasting, omgaan met gevaarlijke stoffen, veilige materialen en werkplekken, trainingen voor tiltechnieken en hygiëne) als voor onderwerpen als werkdruk en werktijden.

Onze personele bezetting

Neboplus staat gegarandeerd voor ‘zoveel mogelijk handen aan het bed’. Dat betekent dat een relatief groot percentage van de medewerkers dichtbij de bewoners werkt en dat de overhead zoveel mogelijk beperkt is.
Qua deskundigheidsniveaus in de zorg heeft Neboplus een groot team van verzorgenden en verpleegkundigen. In onderstaand overzicht is inzichtelijk welke functieniveaus bij Neboplus werkzaam zijn.

Blijven leren en ontwikkelen

Neboplus is een lerende organisatie, waarbinnen ruimschoots tijd en aandacht is voor leren en ontwikkelen. Je mag rekenen op een forse investering in scholing, reflectie en een gezonde onderlinge samenwerking. Ons scholingsplan omvat, naast verplichte deskundigheidsbevordering, aandacht voor communicatieve vaardigheden en de onderlinge omgang. Dat is een bewuste keuze, want vakkennis is mooi en belangrijk, maar hoe je samenwerkt bepaalt meestal het resultaat.
Bij Neboplus kun je ook een opleiding volgen of stage lopen. De praktijk is dé plek om je voor te bereiden op een toekomstige carrière. Neboplus is een erkend leerbedrijf en biedt zowel via BOL, BBL als BGO (Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding) opleidingen of stages aan.

BOL en BBL

Volg je een BOL-opleiding? Kom gerust een mooie periode stage lopen! Als je een BBL-opleiding wilt doen, is Neboplus een ideale plek om werken en leren te combineren. Voor het aanvragen van een stageplek binnen Neboplus verwijzen wij je naar het BPV-bureau waaraan je school verbonden is. Wil je in aanmerking komen voor een BBL-plek stuur dan je sollicitatiebrief, inclusief motivatie, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

BGO (Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding)

Bij Neboplus kun je een MBO-opleiding volgen door te werken en leren in de praktijk. Dit loopt via de Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding (afgekort BGO) en bestaat uit een samenwerkingsverband tussen De Meerwaarde, MBO Amersfoort en Neboplus. Je kunt een MBO-diploma niveau 2 of 3 behalen zonder in klaslokalen les te krijgen. Je gaat werken in de dagelijkse zorg bij Neboplus en krijgt meteen ook theorie aangeboden door De Meerwaarde en MBO Amersfoort. Omdat de opleiding onder ons eigen dak plaatsvindt, is leren in de praktijk een stuk gemakkelijker. Als leerling ervaar je immers direct wat het betekent om van waarde te zijn voor ouderen. Dit geeft gegarandeerd een enorme stimulans!


Lees op de speciale pagina van BGO alles over de ervaringen van onze studenten.
Klik hier voor meer info.

Vakantiewerk

In vakantieperiodes maakt Neboplus graag gebruik van hulp van buiten. Volg jij de opleiding Verzorgende of Verpleegkundige? Vind je het ook leuk om te werken in de zorg, de huishouding of juist in de keuken? Dan is vakantiewerk dé manier om te proeven aan de praktijk van dit zinvolle werk. Geen dag is hetzelfde! En je hoeft zeker nog niet alles te kunnen. We kijken welke functie goed bij jouw ervaring past. Ook het aantal uren en de gewenste periode is altijd bespreekbaar.
Je kan hier direct solliciteren voor een vakantiebaan.

Vacatures

Locatie Nebo in Barneveld en locatie Het Voorthuis in Voorthuizen zoeken regelmatig nieuwe medewerkers. Je kunt hier de lopende vacatures terugvinden en direct solliciteren. 

Open sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in een baan bij Neboplus maar zijn er geen lopende vacatures? Je kan hier een open sollicitatie indienen.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn bijzonder belangrijk voor Neboplus. Ze zijn de oren en ogen die extra aandacht mogelijk maken. De extra handen die helpen bij groepsactiviteiten, ondersteunen in het winkeltje, koffie verzorgen, bewoners bezoeken, hulp en begeleiding bieden én nog veel meer. Voor veel vrijwilligers geeft dit werk veel energie en voldoening, naast veel gezelligheid!
Van Neboplus ontvang je jaarlijks een kerstpakket en een verjaardagspresentje. Minstens zo belangrijk is de verbinding die je met elkaar creëert rondom de bewoners. Dat is vooral de meerwaarde van vrijwilligerswerk bij Neboplus.

Rapportage tevredenheidsonderzoek vrijwilligers

Voor Neboplus is het belangrijk om te weten of haar vrijwilligers tevreden zijn. Wij voeren dan ook regelmatig een onderzoek uit. Uit het onderzoek dat we in 2021 deden, kun je concluderen dat onze vrijwilligers tevreden zijn, mede omdat zij voldoende worden ingewerkt en er een fijne, prettige samenwerking is met andere vrijwilligers en vaste medewerkers. De vrijwilligers waarderen ook een vast aanspreekpunt en vinden dat Neboplus goed voor hen zorgt. Een uitkomst om trots op te zijn!!

Lees meer over het onderzoek onder vrijwilligers 

Meer weten?

Als vrijwilliger mag je zelf aangeven hoeveel uur je inzetbaar bent en wat je graag zou willen doen. Spreekt dit belangrijke werk aan? Neem dan contact op met onze coördinator vrijwilligerswerk om een vrijblijvend mee te lopen of om samen op zoek te gaan naar een taak, die goed past in je dagelijkse leven.