Vrijwilliger Steef Visscher gaat regelmatig een stukje fietsen met bewoners. Steef is geboren en getogen in Barneveld. Ruim 40 jaar werkte hij in het magazijn en als receptionist bij Scania in Veenendaal en Barneveld. Sinds 2022 is hij met pensioen. Ongeveer acht jaar geleden kwamen zijn ouders als eerste echtpaar wonen op afdeling Klaproos. Er waren twee kamers tegelijk vrijgekomen op deze afdeling voor kleinschalig wonen. Van de ene kamer werd een woonkamer gemaakt, van de andere een slaapkamer met twee bedden. Het viel Steef op dat het altijd gezellig was op de afdeling. Er werd van alles georganiseerd en zijn vader genoot vooral van zijn wekelijkse fietstochtje.

Zijn vader was een keer heel erg teleurgesteld toen de vrijwilliger die met hem zou gaan fietsen, niet kwam opdagen. Toen merkte Steef hoe belangrijk het vrijwilligerswerk is. En dat ‘vrijwillig’ niet ‘vrijblijvend’ betekent. 

Zijn ouders zijn inmiddels overleden, maar Steef komt nog altijd graag bij Neboplus. Elke donderdag- en vrijdagmorgen maakt hij fietstochten met bewoners op de duofiets. Soms wel een rondje van ruim 10 kilometer. Ook maakt hij regelmatig een wandeling met bewoners. En voor specifieke klussen, zoals het in elkaar zetten van meubels of het ophangen van Koningsdagvlaggetjes of kerstverlichting, wordt Steef soms ook gebeld.

Bij Neboplus zijn we heel blij met vrijwilligers als Steef!