Hoogste punt verkleind

Wapperende vlaggen op Het Voorthuis!  

Vandaag, 22 september 2022, is het hoogste punt gevierd van woonzorgcomplex Het Voorthuis in Voorthuizen. De drie initiatiefnemers Bzzzonder, Woningstichting Barneveld en Neboplus trakteerden een grote groep werknemers van aannemer Schoonderbeek in ‘t zonnetje op friet, snacks én fris.

Dit moderne complex biedt straks onderdak aan verschillende doelgroepen en meerdere generaties, tussen de 0 en 100 jaar. “De droom om een plek te creëren, waar echtparen samen kunnen blijven, ook als een van beide dementie heeft komt steeds dichterbij. Het is schrijnend als echtparen uit elkaar worden gehaald, soms na 60 of 70 jaar huwelijk. Het Voorthuis is zó gemaakt dat dat niet hoeft. We kunnen niet wachten tot de opening straks”, zegt bestuurder Eunice van Zomeren enthousiast. De verwachte oplevering is in de tweede helft van 2023.

Hoogste punt Wim

Er komen in totaal 70 woningen, een kinderopvang met kinderdagverblijf en bso en een Ontmoetingscentrum dementie. Het gaat om 36 zorgwoningen, zes gekoppelde aanleunwoningen (voor echtparen waarvan een van beide bewoners dementie heeft), 18 aanleunwoningen en er is ruimte voor een aparte woongroep van 10 woningen. Volg deze website of sociale media voor alle bouwupdates!  


helm

 Onze eigen collega's aanwezig bij de viering van het hoogste punt. V.l.n.r. Jeroen de Visser, Hendrina Brugmans en Jacco Verboom.