Onze nieuwe woonzorglocatie Het Voorthuis is nog niet geopend, maar we hebben ondertussen wel een prachtige, zogenaamde babbelbank mogen ontvangen van stichting Ons Bedrijf uit Barneveld.

Foto babbelbank bij persbericht

Medewerkers van Stichting Ons Bedrijf hebben geheel belangeloos een zogenaamde babbelbank gemaakt. De jongens van de metaalwerkplaats hebben een nieuwe as en bussen gemaakt voor het wiel. Op de houtwerkplaats hebben ze de bank met veel enthousiasme vervaardigd. Op de rugleuning heeft Ruben van ‘t Oord met de cnc-machine het unieke Voorthuis-logo gefreesd en daarna heeft Martijn Koot het logo in de juiste huisstijlkleuren ingekleurd. Het geheel is daarna in elkaar gezet en vervolgens heeft Frenchie Kelly de bank in de lijnolie gezet, zodat deze weersbestendiger is.   

De babbelbank is bedoeld voor de toekomstige bewoners van Het Voorthuis om lekker samen te zitten, te genieten en te babbelen. De houten bank is gemakkelijk verrijdbaar door het speciale kruiwagenwiel. 

Het Voorthuis staat voor een unieke samenwerking tussen Neboplus, Woningstichting Barneveld en Kindercentrum Bzzzonder. Op deze locatie komen verschillende vormen van wonen en zorg samen onder één dak. En ook meerdere meerdere generaties, tussen de 0 en 100 jaar. De drie partijen geloven dat jong en oud elkaar nodig hebben om tot bloei te komen. De opening staat gepland voor de zomer van 2023. 

Op de foto reikt teamleider van Ons Bedrijf Heico van den Hudding (rechts) de bank persoonlijk uit aan Hendrina Brugmans, projectmanager Neboplus.